anasayfa
İLETİŞİM SİTEYE KAYIT MAKALELER VE YORUMLAR HABERLER
Fransız Okulları Öğrencilerine Hitaben Yazılmış Samimi Bir Mektup

Sevgili Fransız Okulları Öğrencileri,

Eski adıyla TEOG yeni adıyla LGS sınavlarını başarıyla geçtiniz ve her biri ayrı bir öneme sahip Fransız Liselerinin birinde eğitim hayatınızı devam ettirmektesiniz. Hayatınızın 5 senesini insanlık tarihinin en büyük düşünce ve bilim adamlarını yetiştirmiş Fransız Eğitim Sisteminde geçirecek veya hali hazırda geçirmektesiniz. Unutmayın ki gerek sözel gerekse de sayısal bilimlerde teorilerini ve formüllerini duyduğumuz isimlerin en az %50'si Fransız vatandaşıdır. Sadece bu veri bile bu eğitim sisteminin ne kadar ayrıcalıklı bir sistem olduğunun kanıtıdır.

Biliyorum bu eğitim sisteminin bazı unsurları başlarda size çok ters gelecek. Mesela Fransız öğretmenlerin sınavları kontrol ederken dikkat ettiği bazı detayları çok anlamsız bulacaksınız . Tüm soruyu doğru yapmış olmanıza rağmen sırf cevapta birim yazmayı unuttunuz diye puanınızın yarısını,hatta belki de tamamını götürecekler; sınavlarda birbirleriyle bağlantılı şıklardan oluşan bir sürü sorular sorup çoğu zaman sizin soruyu anlamamanıza sebep olacaklar; anladığınız sorularda da muhtemelen formülleri ispatlamadan kullandığınız için düşük notlar verip sizin motivasyonunuzu tamamen çökertecekler. Bunlar gibi o kadar çok örnek var ki inanın saymakla bitmez.Tüm bunlara başlangıçta isyan edeceksiniz ama merak etmeyin belli bir süre sonra tüm bunlara alışıp bu sisteme adapte olmaya başlayacaksınız.

İşte bu adaptasyon sürecinde benim görevim, bu sistemi bizzat yaşayarak öğrenmiş ve 22 sene boyunca sadece bu eğitim sistemi içerisinde özel dersler vererek yüzlerce öğrenciyi başarıya ulaştırmış bir eğitimci olarak, tüm sayısal derslerde "maksimum verim optimum başarı" felsefesiyle sizlere yardımcı olmaktır.

Sevgili Öğrenciler,

Sizlere tavsiyem şu ki sakın lise hayatınızda karşınıza çıkacak zorluklardan yılmayın.Unutmayın ki bu okulları bitirdiğinizde hayatınızdaki en önemli adımlardan birini atmış olacaksınız. Alacağınız diploma sayesinde Avrupa'nın en iyi üniversitelerine sahip ve eğitimin tamamen ücretsiz olduğu Fransa gibi bir ülkede istediğiniz bölümde okuyabilme şansına sahip olacaksınız. Öte yandan ÖSYM sınav sisteminden girmenin neredeyse imkansız derecesinde zor olduğu Galatasaray Üniversitesi'ne sadece Fransız okulları öğrencilerine yönelik yapılmakta olan özel bir sınav ile girebilme avantajını da kullanacaksınız.

Bu okulları bitirıp ileride iş hayatına atıldığınızda özel yanlarını ve farklılıklarını iliklerinize kadar hissedeceğiniz bir ekolün temsilcisi olacak ve de çok özel bir dil olan Fransızcayı konuşabiliyor olma lüksünü yaşayacaksınız. Tıpkı günümüzde iş hayatında aktif görevlerde bulunan binlerce Fransız Lisesi mezunu gibi...

İşte tüm bu anlattıklarımdan sonra diyorum ki:

"Bu okullar her anlamıyla "özel" okullardır. Sizler, bu okulların öğrencileri olarak lütfen şansınızın ve avantajlarınızın farkında olun"

Fransız Eğitim Sistemi hakkında tüm soru ve sorunlarınız için benimle kontağa geçebilirsiniz.

Sevgilerimle,

Emrah Şarlak


Calculus, T.C. M.E.B. Özel Emrah Şarlak Yabancı Dil Eğitim Kurumları adına tescillenmiş bir markadır.