anasayfa
İLETİŞİM SİTEYE KAYIT MAKALELER VE YORUMLAR HABERLER
Eski Öğrencilerinin Ağzından Emrah Şarlak

HALUK ÖZTAP

Sevgili Emrah abim ;

Emrah abi bu yaziyi yazarken zorlanmamin tek sebebi hangi animizi secicegime karar verememem. Her sinav gunu oncesinde sana " Emrah abi sence gecer miyim?" diye sormam seninde her seferinde "Bence gecemezsin deyip rahatlatman..

Emrah abi herkes icin okul cikisi ders calismak dunyanin en sikici seyidir ama ben okul cikisi sana gelmek  icin kostugumu hatirlarim. Aramizdaki abi-kardes bagini tanimlayacak bir kelime maalesef bilmiyorum Emrah abim. Lise birde 13 kirikla sana geldigimden beni universiteye sokana kadar bir kez bile yari yolda birakmadin, bir kez bile yuzum gulmeden dersten cikarmadin. Senin benim uzerindeki emegini asla odeyemem ama beni ben yaptigin icin sana sadece tesekkur edebilirim canim Emrah abim

Site Sahibinin Notu:

Ulan Haluk, gece gece ağlattın beni !  Öz kardeşimden farklısın buna inan !  Sen mezun oldun  ama hala hem ofisde hem ailemde seni sürekli anıyoruz.  Sen 10 numara bir çocuksun... Seni yetiştiren annen ve baban'a buradan selamlarımı iletiyorum... İrtibatı asla koparmıyoruz ; bunu unutma!

 

 

MERT TUATAY

5 senelik lise hayatimda okulum beni ne kadar zorlamaya calistiysa Emrah Abim beni o kadar rahatlatti her seferinde. Benim o guzel insani tanimam daha ben kendimi bilmeden lise hayatinin en basinda basladi. Benim 5 sene boyunca her seyime sonuna kadar katlanan biri oldu ve hep dedim ona da senin hakkini ben nasil odiyecegim diye. Her ona gittigimde ikinci evim olarak kapidan girme hissini yasatmasi, her derse oturdugumda babamin bana ders anlaticakmis hissini vermesi belkide suan Emrah Sarlak dendiginde yuzumun gulmesinin kalbimin hizla carpmasinin nedeni. Lise hayatimin sonuna geldigimde cogu arkadasimdan once ondan nasil ayrilcam diye dusundum. Ama o kapinin sadece ders icin degil her zaman her sey icin acik olmasini bilmek beni rahatlatti her seferinde. Seni cok seviyorum babam, abim, oncum.

 

Site Sahibinin Notu:

Mertcim,
 
Ne güzel şeyler yazmişsın sen öyle. Ben seni yıllardır sıkı bir Mat Fen'ci ve de müzmin bir edebiyat özürlüsü olarak tanımıştım ama görüyorum ki kalemin de tıpkı dostluğun,çalışkanlığın ve adamlığın gibi kuvvetliymiş!  Ben seni tanımış olmaktan çok mutlu oldum. Her zaman savunduğum  eğlenerek öğrenme ve ders yapma  modelimin en güzel örneklerindensin. Seni her zaman hayalini kurduğun ABD'ye uğurluyorum.Ama şunu bil ki benim kapım sana her zaman açık olacak. İrtibatı kaybetmeyelim lütfen.
 
Allah Yolunu Açık Etsin Kardeşim...

 

 

BURAK İZ 

Hayatımda tanıdığım en dürüst , en karakterli ve en başarılı eğitimcisin, 4 senede benim için gerçekten ailemden biri, canımın bir parçası oldun. Zor zamanlarım oldu, hepsinde benim içimi rahatlatan ve bana doğru yolu gösteren kişi oldun, senin hakkını ben nasıl ödeyebilirim ki güzel abim ; sıkıntıda olduğumda sen vardın , mutluluğumda sen vardın , benim için lise hayatının en keyifli ve en güzel zamanları hep senin yanındayken gerçekleşti.  Çocukça hareketlerime tahammül edebilmen ve her zaman benim iyiliğimi düşünmen sayesinde liseden mezun olabilmişimdir , gerçekten sensiz ne yapardım bilmiyorum .  Açık sözlülüğünle, nasihatlerinle ve tavsiyelerinle olgunlaşmamı sağladın Emrah abim , en sevdiğim , en değer verdiğim abim , sana ve tüm ailene bayılıyorum , kocaman mutluluklar diliyorum , iyi ki varsın , iyi ki hayatımdasın , seni çok seviyorum , dünyanın en iyi babasına , en iyi öğretmenine ve en iyi abisine sevgilerle ..

 

Site Sahibinin Notu :

Yazdıklarını okuduktan sonra  üzerine sadece tek şey söyleyeceğim Burakcım. O da tarihe not düşmek adına. Bu yazıyı okuyanlar lütfen bu ismi bir yere not etsinler:  BURAK İZ

İleride çok başarılı bir adam olacak bu isim,herkes ona gıpta edecek ve de ben çevremdeki herkese onu  hayattaki gerçek başarının  sadece okullarda alınan iyi notlarla gelmediğini; sosyal hayata adaptasyon, insanın yeri geldiğinde kendisiyle bile dalga geçebilmesi yeteneği  ve iletişim becerisi kavramlarının okul notları kadar hayat başarısına etki ettiğine dair düşünceme  örnek olarak göstereceğim!  

Burakcım seni gerçekten bir kardeşim kadar seviyorum.Senin Saint Joseph'i bitirmende katkım olduysa (ki öyle yazmışsın)  ne mutlu bana....

 

TÖRE SİMGE KORKUT

Bundan tam 8sene önce hayatıma hoca sıfatıyla girip hayatımın vazgeçilmez bir abisi olan Emrah Şarlak beyefendi,
Senin bendeki emeğini asla ödeyemem.Sen olmasan ne SB biterdi bu kadar basit, ne de Üniversite hayatım gecerdi bu kadar hızlı.Hala bile senden ders almaya gelecek kadar yüzsüz biriyim !
Benim üzerimdeki tüm emeklerin için çok teşekkür ederim Emrah Abim.
İyiki varsın, iyiki tüm dersler, okul,üniversite,sınavlar vs den önce abimsin !!
 
Site Sahibinin Notu:
Simgecim senin üzerinde emeğimin olduğunu düşünmen beni mutlu etti. Saint Benoit'yı hiç bir zaman değişmeyen "ders çalışmama" arzunla bitirebilmiş olman takdir edilesi bir durum :) Zekanın her daim farkında ol. Fransa'da yüksek öğrenimin boyunca yaşayabileceğin her türlü sıkıntıda da yanında olacağımı asla unutma.
Görüşmek Üzere
Sevgiler
 

BEGÜM NAZ ÖZTÜRK

 

 Sevgili Emrah Abiciğim,

 Sana bunu yazıyı taa Londralardan yazıyorum. Alp ile senden  ders almaya başladığımızda matematik dersinden kalmak üzere olan iki zavallıydık. Sana bir gelen bir daha senden  vazgeçemiyormuş  onu hemen  anladık, çünkü baktık ki biz sen olmadan değil sınıfta kalmak belli ki okuldan atılacağız,dolayısıyla ne yaptık? Sana vantuz gibi yapışmaya karar verdik J
Şaka bir yana, sana verdiğin dersler, harcadığın zamanın, ve de herşeyden önemlisi  ağabeyliğin ve arkadaslığın için teşekkür ederim. Senin adını duyduğumda, hep güzel ve komik anılar aklıma gelecek. İlkokuldan beri matematik zekası kıt olan bir insan olarak toplasan mubalasız  15 hocadan ders almışımdır ama samimi söylüyorum; hiç biri senin kadar net ve güzel anlatmıyor. Malum şimdi üniversitedeyim ve seni mumla arıyorum. Londra’ya bir şube açarsan, ilk ögrencin ben olacağım unutma=)
Kendine çok iyi bak. Allah aileni ve minik kızlarını nazarlardan saklasın. Her şey gönlünce olsun.
Sevgiler,
Zeka Küpü Öğrencin, Begüm Naz ÖZTÜRK
 
 Site Sahibinin Notu:
Begümcüm neler neler yazmışşın yaw,ağzından bal damlamış resmen :)  Sen ve Alp  meslek hayatımda dersleri sırasında en zevk aldığım ders çiftlerinden birisiniz. İnan abartmıyorum. Sizinle ders yapmak inanılmaz neşeli ve bir o kadar da verimliydi. Sendeki matematik zekasını keşfetmek de bana nasip oldu, o da benim için ayrı bir mutluluk konusu :) Londra'ya şube açarmıyız bilmem ama şundan eminim ki  yolum bir gün Londra'ya düştüğümde ilk arayacağım kişi sen olacaksın. 
Kocaman Öpüyorum. 
 

NAZLI CEYLAN YANYALI

Emrah Abim,

Anlatılmaz yaşanır insan.Seni kelimelere sığdırmak seni sınırlamak gibi geliyor bana.Ama deniyecegim  
Üstümdeki emeğini nasıl öderim? Ödeyebilir miyim? 2001 senesinde başlayan abi kardeşliğimiz, hocalığın,arkadaşlığın,sabrın, bilgi ve birikimin , her dilde ders verebilme kapasiten  ne bu satırlara sığar ne de anlatmak ile biter.

2001 yılındaki ilk buluşmamız bugün gibi gözümün önünde.Sen olmasan Saint-Benoit  biter miydi bilemiyorum. Diplomayı alınca ilk baktığım şey altta benimkinin yaninda niye senin adının yazmadığıydı

Bütün Fransız hocalarımız kıskanırdı seni;sanirim ondan yazmadilar senin adını diplomaya.Onların 2 ayda öğretemediğini sen 2 saatde öğretebiliyordun.Haksız da sayılmazlardı yani bu kıskançlık konusunda.

Bugün geldiğim noktada sonsuz emeği olan aziz insan Saint Emo  ,

Kimya,Fizik,Geometri,Matematik  dersleri sensiz nasıl geçilirdi düşünemiyorum açıkcası. 

Bana verdiğin matematik dersleriyle Amerika'daki Finans Eğitimim boyunca sayende dahi muamelesi gördüm..Sen de ben de biliyoruz ki ben Einstein değilim ama sayende o gözle görüldüm. "Dean List" 'de mezun oldum.Duyda inanma yani 


Senden öğrendiklerimi (ve öğreneceklerimi) diğerleriyle paylaşırken anladım aslında senden sadece ders değil hayat eğitimi aldığımı ! 


Hastalıktan yataklara düşüp de bir insan niye ders iptal etmez ve kolunda serumla Emrah Abisiyle ders yapar? Çünkü dersi veren Emo ise hastalığa derman olan da odur da ondan. 
Antibiyotik falan hikaye kalirdi ofisi inleten kahkalarımızın yanında.

Eğlendirerek öğreten, ögretirken durmaksızın güldüren, ders calışmaktan nefret eden insanlara Fransizları ve de onların okullarını sevdirmeyi başaran, sınav streslerini bilgi ve öğretileriyle yerle bir edebilen TEK  insan olarak tarihe geçtin benim gözümde Emrah Abicim.

 
Ahhh gençlik..Ahh liseli olmak hem de Saint-Benoit'lı olmak...Ayrıcalıktır ama o ayrıcalığı kazandırana kadar inletirler adamı.

 
İyi ki hayatıma girdin ve de iyiki seninle güzel , stresli ama bir o kadar da keyifli günler paylaştık beraber.

Biz beraber mezun olduk seninle.Eminim senin benden sonra daha bir sürü Ceylan'in oldu ama benim bir Emrah Abim daha olmadı,olamaz da !

 Sen İstanbul diyarlarında yeni öğrencilerinle yeni heyecanlar paylaşırken burada, okyanusun ötesi tarafında, çok özlendiğini bilmeni isterim.

İyi ki varsin Emocum,seni çok ama çok seviyorum ! 

Gelmiş geçmiş en sevdiğin öğrencin Nazli Ceylan Yanyali  

 

 

Site Sahibinin Notu:

Ceylancım  yazdıklarını okuyunca bir fena oldum açıkcası.10 sene geçti liseyi bitireli ama sen sanki dün mezun olmuşcasına samimi,içten ve canlı  yazmışsın düşüncelerini. O kadar  hoşlandığım ifadelerin var ki tek tek bunları yazarak vakit geçirmeyeceğim.Sadece şunu söyleyeceğim sana:

Doğru Diyorsun senden sonra bir sürü Ceylan adında öğrencim oldu.Ama sana şunu temin ederim ki asla bir Nazlı Ceylan'ım olmadı !

En son benim düğünümde görüşmüştük.Sanırım bundan sonraki ilk görüşmemiz bu sefer de  senin düğününde olacak   

Çok Öpüyorum seni.Görüşmek Üzere..

 

 

GİZEM BATUM

Emrah abim,
 
Lise bitti ama lise hayatıyla ilgili şuan en çok özlediğim şeylerden biri de 4yıl boyunca her cumartesi sabahı yaptığımız dersler:)
İşte sen öyle bir hocasın ki ders yapmayı bile özletiyosun. Geometriye olan extra kabiliyetsizliğim bile engel olamadı beni o dersten geçirmene:)

İnanılmaz sabrın, güleryüzlülüğün ve her öğrencine abi gibi yaklaşman seni diğer hocalardan farklılaştıran sadece birkaç özelliğin, en önemlisi de bunları bütün içtenliğinle yapman. Zor dersleri bizim için kolaylaştıran, sıkıcı dersleri zevkli hale getiren muhteşem bi hocasın, aynı zamanda bıkmadan dert dinleyebilen muhteşem bi abisin:) Sana herşey için çok teşekkür ederim,iyiki düşmüş yolum Calculus'a. Dersler bitse bile hala bir abim olduğunu her zaman hissediyorum. Seni çok seviyorum.

Site Sahibinin Notu:

Gizemcim  ben de seni çok seviyorum.Yazdıkların o kadar güzel şeyler ki inan ne kadar teşekkür etsem az kalır.

Hangi modda olursan ol  çevrendekilere karşı  her daim takındığın  pozitif  ve neşe dolu tavırlarınla hayatta başarısız olman  imkansız.

İleride çok başarılı bir hukukçu olacağından hiç şüphem yok. Kocaman öpüyorum ve  Kadıköy tarafına geçtiğinde mutlaka ziyaretime bekliyorum.

 

 

 

 

KİMLİĞİ BELLİ OLMAYAN BİR "EKŞİ SÖZLÜK" YAZARI

 dünyalar tatlısı, komik, derste asla sıkmayan ve işinin eri bir eğitimci. benim gibi özel derste 20. dakikadan sonra uykusu gelen birini bile 1.5 saat boyunca pür dikkat kesilmesini sağlayabilen ve bunu yaparken de dersi insanın aklına sokabilen insan üstü yaratık. bir de şu alt komşularından korkmasa tam $ukela olacak ama napalım.. buna da şükür.   (i was me but now he s gone, 30.12.2007 14:52)

 Site Sahibinin Notu:

Bu yorum sahibinin  kim olduğu konusunda hiç bir fikrim yok ama hakkımdaki bu yorumu internet ortamında görünce inanın çok  beğendim.Özellikle şu alt komşulardan korkma olayına ise çok güldüm   Bu arkadaş doğru söylüyor; Caddebostan'daki eski yerimde gürültü yüzünden alt komşularla çok sıkıntılar yaşadığımdan dolayı o zamanlar öğrencilerime resmen kan kusturuyordum gürültü hususunda.Hatta çoğu zaman belki  ders verimimiz bile düşüyordu sırf yaşadığımız bu ses problemi yüzünden.Ama bu arkadaş merak etmesin; yeni yerimizde artık kafamız çok rahat  Gecenin ve sabahın hangi saati olursa olsun her şekilde (gürültülü ve gürültüsüz)  derslerimizi tam verimle  verebiliyoruz burada.Kimsenin gelip de şikayet ettiği yok; çünkü tüm daireler iş yeri ve de  binanın ses izolasyonu yapılmış yaşı genç olmasından dolayı.

Her neyse adını bilmediğim bu arkadaşa hakkımda yazdıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum.Ben profesyonel hayatımda her daim öğrenci kaynaklı düşünürüm. Kendimi her ders esnasında öğrencinin yerine koyar, ve de öğrencinin o anki ruh hali konuyu nasil ve ne şekilde anlamaya müsaitse o dersi o şekilde anlatırım. Bu felsefemin öğrenciler tarafından takdir edilip beğenilmesi inanın beni çok mutlu ediyor.

 

 

 

BELCE AYDAL

Hayatımda derslerine gitmekten zevk aldığım , yine mi ders demediğim bir yer oldu Calculus.Arkadaş tavsiyesiyle gittiğim hatta daha dün gibi hatırladığım tam 4 yıl boyunca bana destek olan bir yerdi. Emrah abi, senin emeğin ve derslerdeki çalışmalarımız sonucunu gösterdi ve artık istediğim üniversitede ve  istediğim bölümdeyim.Dört yıllık notlarının hepsi ilk dersten itibaren dizili bir şekilde hala duruyor :) Derslerdeki benle şakalaşmanı ve o gülen yüzünü hiçbir zaman unutmayacağım.Her şey için teşekürler.

Site Sahibinin Notu:

Belcecim, Saint Joseph mezunu olmak için çok çabaladın, herkesden çok istedin o diplomayı.Ben senin çabanı ve azmini çok sevdim.Üniversite hayatında karşılacağın zorluklarda da lütfen aynen lisede olduğu gibi kararlı ve azimli ol. İyi niyetini asla kaybetme. Kocaman öpüyorum seni.Görüşmek üzere. 

 

 

İPEK ERTURHAL

Hazırlıktan 9.sınıfa geçince Saint-Joseph’in zorluğunu anlamaya başladığım zamanlarda  kurtarıcım oldun sen açıkçası. Derslerin ardından hala kendine güvenmeyen örgencilerin (buna ben de dahil tabi ki), "yapamayacağım kesin, uff kalacağım bu dersten, yazın görüşürüz artık" tarzı bol bol cümlelerine rağmen öğrencine olan inancını kaybetmemen ve sonunda haklı çıkman senin aslında sadece öğretmen değil, bir abi,bir arkadaş olmandan dolayıydı bence.

3 sene seninle geçirdiğim derslerden sonra yollarımız tam ayrılıyor diyordum ki Galatasaray İç Sınavı için yaptığın kurs bizi tekrar birleştirdi. Evet derslerin çok eğlenceli, o kocaman yazınla yazdığın özetlerin vazgeçilmez bir öğrenci için ama en önemlisi 15 gün boyunca sabah akşam demeden GSÜ içsınav kurslarında bizim için çabalaman ve bunu da başarmandı Emrah Abicim.

Sen diğer hocalardan apayrısın, her zaman ders vermek için değil; öğrencinin anlaması, gerçekten başarması için uğraştın ve bu yüzden her şey için sana çok ama çok teşekkür ederim, sen olmasan bu kadarını başaramazdım belki de :)

O mutfak dolabın hep abur cuburlu, özetlerin rengarenk kalsın ve sen de hep yüzündeki gülümsemeyle kal..

Site Sahibinin Notu:

İpekcim, müthiş şeyler yazmışsın.Söylenecek söz bulamıyorum.Seni tanıdığım müddetçe hep az ama öz çalışarak başarılı oldun.Sosyalliğinden hiç ödün vermedin.Üniversiteye çalışma aşamasında da ne gerekiyorsa onu yaptın ve amacın olan GSÜ'ye rahatça girdin. Kendi kızlarıma ileride anlatacağım örnek modellerden birisin  

Kocaman öpüyorum seni.

 

 

IRMAK KOYUNSEVEN

Seninle ilk lise 1'de tanıştık. Biyoloji dersi almıştım senden ilk defa. Bildiğim derslerden çok farklı gelmişti o ders bana. Renkli kalemler, kocaman kağıtlar ve süper yusyuvarlak yazıların..:) O bir buçuk saati ağzım açık dinlemiştim resmen. Çünkü ders aklıma girmişti. Üstelik öle bi kağıtlar hazırlamıştınki eve geldiğimde çok rahat üstünden geçebilmiştim dersin. İlk dersimden sonra biliyorsun ki, bütün bir 4 sene beraberdik. Saint-Joseph'i sensiz asla bitiremezdim. Aynı şekilde öss'de de istediğim yeri kazanamazdım. Hem okul derslerime, hemde öss'ye birlikte hazırlandık. Ve başardık. Ama senin extra çabanı asla unutamam. Matematikte ve özellik geometride ne kadar zorlandığımı hatırlıyosundur kesin :)  O iğrenç matematikle geometriyi bana öğrettin ve azıcık da olsa sevdirdin ;) Bunun için çook teşekkür ederim. Seni çok ama çok seviyorum. Ve şu an öğrencin olan herkesi de kıskanıyorum! Kendine iyi bak;) Teması kesme. Öperim..

Site Sahibinin Notu:

Irmakcım tam senden beklediğim tarzda yazmışsın.Gayet içten ve samimi.Akademik hayatında bir yer  edindiysem ne mutlu bana. Fazlasıyla sosyal kişiliğin ve inanılmaz pozitif enerjinle ileride çok mutlu olacağından eminim. Çocukluğundan beri hayallerini süsleyen Galatasaray Üniversitesi'ne   girmende bir faydam olduğunu söylemen de beni ayrıca mutlu etti bu arada. 

Son olarak  senin dileklerine katılıyor ve ben de seneler boyunca seninle  teması kesmemeyi ümit ediyorum :)

 

 

CEYLAN BAYRAKTAROĞLU

Saint Benoit'da okurken, matematik, kimya, fizik ve o baş belası geometri derslerinde asla ve asla tek başıma alamayacağım astronomik 80- 90'ları almamı sağlayan büyük insan ! Şu an üniversite 3.sınıfta girdiğim her sınavda senin anlatım şeklinin ve bir soruya baktığındaki düşünme tarzının bana kattıkları sayesinde herkesin saatlerce hatta günlerce çalıştığı sınavlara yalnızca 1- 2 saatlik tekrarlarla girip AA'ları alarak çıkmamı sağladın farketmeden.Ders çalışmayı hiç sevmememe rağmen derslerine hep gülerek gittiğim ilk ve tek hoca olacaksın.Binbir renk kalemlerin, ilginç, saçma ve bir o kadar da dikkat çekip  akılda kalan konu başlıkların, güler yüzün, espri anlayışın ve kocaman kalbinle herkesten farklısın.

Seni tanıdığım için çok mutluyum Emrah Şarlak ; nam-ı değer   Antonio Banderas !    

Bana kattıkların için çok teşekkür ederim.

Site Sahibinin Notu:

Ceylancım  çok hoş şeyler tüm yazdıkların. Seninle ilk ders yapışımızı dün gibi hatırlıyorum .İlk dersteki çekingenliğini unutmam mümkün değil çünkü. Saint Benoit Lise1'den son sınıfa  kadar hep en iyi notları aldık seninle beraber. Beni şaşırtan bir zekanın olduğunu itiraf etmem  gerek açıkcası.  Üniversite hayatında da görüyorum ki sosyal hayatından ödün vermeden hep en iyi notları almaya devam ediyorsun. Önemli olan da bu değil mi zaten ?   "Ot gibi yaşamadan eğitim hayatında başarılı olmak "  ; bu cümle tam anlamıyla seni anlatıyor aslında.

"Antonio Banderas"  esprini siteyi takip eden kişiler  anlamayacak ama olsun o da aramızda kalsın artık     Görüşmek üzere..

 

 

EDA MUTUŞOĞLU

Emrah Şarlak, renkli kalemleri, özel kağıtları ile herkesin olduğu gibi benim de kalbimi kazanmıştır. Hem öğrenip hem de keyif aldığım tek ders onunkiydi açıkcası. Anlamadığınız soruları binbir çeşit metodla size anlatmaya calışır (buna rağmen hala anlamıyorsanız orasını bilmiyorum artık) .

Emrah Şarlak öğretmenden ziyade bir arkadaş, bir abi gibi hissettirir karşısındakine kendisini.Sadece matematik,fizik ve kimya problemleriyle sınırlı kalmayıp hayatınızdaki diğer problemlere de çözüm getirir. İçtenliği, sıcaklığı ve usta öğretme yeteneğiyle tüm Fransız Okulları öğrencileri arasında bir fenomen olduğunu söylesem inanın abartmış olmam . Ben kendisiyle 4 sene boyunca çalışma şansını edindim; liseyi bitirebilmemde onun payı çok büyüktür açıkcası ...

 Site Sahibinin Notu:

Edacım çok hoş şeyler yazmışsın. Tüm iyi düşüncelerin için çok ama çok teşekkür ederim. Bitmez dediğin Saint Michel bitti ve de şimdi Londra'da ideallerinin peşindesin. İleride çok başarılı bir kişilik olacağından eminim. Sana bol şanslar diliyorum...

 

 

SERA ÜNLÜ

Emrah abicim, Matematik ve kimyanın Saint Benoit'daki karanlığinda kaybolmak üzereyken seni tanıdım ve seninle hiç sıkılmadan, 3 yıl boyunca çalıştık. Hele ders notlarında yazdığın benzetmelerin bana matematiğin aslında eğlenceli olduğunu gösterdi. En sıkıldığım zamanlarımda bana moral verdin, destek oldun. Herşey için çok teşekkürler. Sana mutluluklar dilerim...

 Site Sahibinin Notu:

Seracım inan ben de senle çalışmaktan çok mutluluk duydum.Gerek yetiştirilme tarzınla, gerek terbiyenle gerekse de sorumluluk bilincinle kafamdaki ideal öğrenci profiline fazlasıyla uyan bir öğrenci oldun hep. Sana Koç Üniversitesinde bol şanslar diliyorum. Şüphesiz üniversite hayatın da tıpkı lise hayatın gibi başarılarla geçecektir.

 

 

GİZEM DEMİREL

Emrah Şarlak...Tam 5 yıl önce nefret ettiğim fizik dersinden 18 gibi bir not aldıktan sonra arkadaş tavsiyesiyle gittiğim,beraber yaptıgımız 1 dersin ardından sinavdan 80 aldığım ve sonrasında abonesi olduğum,çok sevdiğim,çok komik,çok anlayışlı,çok eğlenceli bir insan.Mükemmel bir öğretmen olmanın dışında en mutsuz anlarımda bile beni güldürebilen,çok iyi bir dost..O,ben ve Hazal beraber büyüyüp liseyi de beraber bitirdik.Bizim gibi daha yuzlerce ogrencinin hayatini kurtardı ve kurtarmaya devam edecek biliyorum.Emrah Şarlak ile çalışın,her sorunu aşın

 Site Sahibinin Notu:

Gizemcim 5 senedir dilindeki fizik sınav notunu buraya da yazmış olmana şaşırmadım. Gören de fizik olimpiyatlarında madalya felan kazandık zannedecek.Şaka bir yana fazlasıyla sosyal ve de fazlasıyla ikili ilişkileri iyi bir öğrenci olarak seninle çalışmaktan büyük zevk duydum.Biraz da benim ısrarlarımla hep yapmak istediğin mesleği okumaya Fransa'ya gittin.Adım gibi eminim ki bu işi de layıkıyla başarıp seneler sonra sinema ve tiyatro aleminin büyük bir starı olacaksın ve ben de herkese anlatip gururlanacağım  "ben bu kıza fizikten 80 aldırdım"  diye

 

 

CANSIN AKINCI

Lise yıllarında hayatımı kolaylaştıran , kimi zaman kurtaran ; akademik başarısıyla ve matematik fen alanında bulduğu kolay anlama yöntemleriyle (özellikle başka yerlerde hiç görmediğimiz ve duymadığımız Emrah methodları ) kendisine saygi duyduran ama aynı zamanda inanılmaz samimi ve sıcak davranışlarıyla kendini sevdiren Emrah ; bugün Sorbonne'da Hukuk okuyor olmamda kesinlikle katkın var ; senin yontemlerinle ve özverinle son gün bile olsa yardım edip almamı sağladığın notların burada olmamda etkisi büyük. Artık o severek geldiğim ders saatlerimiz geride kaldı ama hala inan gülümseyerek anıyorum , herşey için teşekkür ederim...

 Site Sahibinin Notu:

Cansın çok ama çok teşekkürler yazdıkların için. Beraber yaptığımız dersleri hala ben de gülümseyerek anıyorum. Akademik başarılarında benim de payımın olduğunu düşünmen benim için gurur verici bir şey... İleride sağlam bir hukukçu olacağından hiç şüphem yok.. Kocaman sevgiler yolluyorum sana...

 

 

MİRAY TÜRKER

Hayatın en zor zamanları sandığım, her gün kafamda dersleri büyüterek geçirdiğim lise günlerimde, okul yükünün biraz olsun sırtımdan kalkmasının sırrı Emrah Şarlak'la geçen her derde deva keyifli derslerdi açıkcası. O muhteşem notlar okulda hazine niteliğindeydi çünkü Emrah Abi insanı kıskandıracak nitelikteki sabrıyla hiçbir noktayı atlamadan renkli renkli gazı bitmiş kalemleriyle gerekli olan her şeyi o notlarla bir şekilde bize öğretirdi. Okuldan sonra belki en çok uğradığım, gitmekten ve ders çalışmaktan keyif aldığım yerdi Emrah Abi'nin ofisi. Birlikte 4 sene geçirdik ve üniversitedeki ilk sınavımda bile çaresizce geçmişi düşünüp yine Emrah Abi'yle ders yapmayı istedim. Bu kısacık yazıya 4 senelik anıları sığdırmam gerçekten imkansız. Emrah abi benim için her zaman bir öğretmenden öte bir abi oldun. Bu zamana kadarki samimiyetini ve yardımlarını hiç unutmayacağım. Her şey için çok teşekkür ederim.

 Site Sahibinin Notu:

Miraycım öyle bir yazmışsın ki etkilenmemek mümkün değil. Senle tanıştığımız ilk günü hatırladım yazdıklarını okuyunca. Lise1'in yazıydı sanırım.Fizik Kimya ikmallerin vardı galiba. Umutsuzca gelmiştin ilk derse.Saint Joseph 1 senede seni nakavt etmişti. Bak ama seneler ne çabuk geçiyor liseyi gayet başarılı bir şekilde bitirdin ve de şimdi Koç Üniversitesi'ndesin.. Hırsınla eminim üniversiteyi de sorunsuz geçeceksin sen.Görüşmek üzere...

 

 

TALYA ORAN

Emrah Abicim,

Senin sayende muhteşem 4 lise yılı geçirdim, bu yüzden sana çok sey borçluyum. Benim için bir çok şeyi daha anlaşılabilir daha kolay hale getirdin Aradaki öğretmen öğrenci ilişkisini abi kardeşe çevirdin ve eminim ki sen olmasaydın bu kadar başarılı olamazdım. Her zaman her konuda destek oldun bana, sayende çok doğru kararlar aldığımı görüyorum. Sana tekrar herşey için teşekkür ediyorum. İyiki varsın, seni çok seviyorum

 Site Sahibinin Notu:

Talyacım dün gibi hatırlıyorum senle ilk ders yapışımızı.Zaman ne çabuk geçiyor. 4 sene boyunca hiç üzmedin beni. Bir çok öğrencime örnek gösterdiğim azmin, kibarlığın ve sorumluluk bilincinle eminim hayat seni hiç üzmeyecek. Çok opüyorum seni

 

 

ÇAĞRI ERCEBER

5 senelik destansı lise hayatımında beraber mücadele verdik seninle.Çok uğraştın benimle. Derslerin yanı sıra beraber yaşadığımız bir sürü anımız ve tadına doyamadığım nice sohbetlerimiz oldu seninle. Eğitimin yerlerde süründüğü bir ülkede bu kadar kıymetli ve bilgili bir hocayla 4 senemi geçirdiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum.Anlatma tarzın bence inanılmaz ; senle dersi inan anlamamak mümkün değil.Bence her öğrencinin senin tecrübelerinden faydalanması şart! Sen sadece bir hoca değilsin aslında; aynı zamanda ağabey,arkadaş gibisin tüm öğrencilerinle.Açıkcası öğretmen kimliğinin altında çok güçlü, son derece iyi niyetli ve cana yakın bir kimlik yatıyor ve işte bu yüzden seni çok özleyeceğim..Hayatında ne kadar çok çalıştın ne kadar çok çabaladın tam olarak bilmesem de bir tek şeyi çok iyi biliyorum sen işinde bir numarasın! Saçma sapan Fransız müfredatını insanlara severek öğretiyorsun.Yardımların olmasaydı inan bitiremezdim bu okulu ben.Hakettiğin değeri öğrencilerinin kalbinde kazandığını biliyorum.Gerçekten çok kıymetli bir hocasın, her seviyeden öğrenciyi mükemmel yetiştiriyorsun. Her şey için çok teşekkür ederim.Umarım bundan sonrasında da bağımız asla kopmaz ve sen yine ağabey-arkadaş kimliğinle hayat boyu hayatımın içinde olursun..Herşey gönlünce olsun, bağlantıyı hiç koparmamak dileğiyle..

 Site Sahibinin Notu:

Çağrı tam anlamıyla döktürmüşsün . İnan hakkımda yazdığın tüm iyi duyguları ben de senin için besliyorum. Evet doğru senle çok uğraştım ; ama bu kötü manada değildi asla. Saint Joseph'e biraz farklı gelmiştin sen. Onun için senle birlikte azami çaba gösterdik ve o okula seni zorla da olsa kabul ettirdik.Dönem arkadaşların arasında o diplomayı en çok sen hak ettin; bundan emin olabilirsin.Hayat boyu iyi niyetini devam ettirirsen inan her türlü sorunu aşarsın. Herkesden farklı olmaya devam et. Nev-i Şahsına Münhasır kişiliğinle seni asla unutmayacağım Çağrıcım... Görüşmek üzere

 

 

ÇAĞRI GÜRSOY

Emrah Abim, iyi ki varsın ! Resmen senin sayende Saint Benoit'dan mezun oldum .Senin yardımların olmasa sonum pek iç açıcı değildi.Sen sadece benim özel hocam değildin ; çok güzel şeyler de paylaştık , çok güzel anılarımız da oldu beraber yaşadığımız. Tüm sayısal derslerden bir şekilde senin sayende başarılı oldum. O derslerden aklımda kalanlar hala üniversitede işime yarıyor biliyor musun ?   Sonuç olarak sen işini dört dörtlük yapan çok iyi bir insansın ve de seni tanımak inan çok güzeldi.Her şey için çok teşekkürler.

 Site Sahibinin Notu:

Kardeşim benim, çok teşekkür ederim tüm iyi niyetlerin için.. Dile kolay tam 4 sene beraber boğuştuk seninle Saint Benoit sayısal dersleriyle..Unutma ki ben 1 çaba gösterdiysem sen 2 caba gösterdin ve o diplomayı tam anlamıyla hak ederek aldın.Karakterinin kuvvetliliği ve sapık derecedeki Fenerbahçeliliğinle seni asla unutmayacağım :) Görüşmek üzere...

 

" Geçmişte Emrah Şarlak'ın öğrencisi olduysanız onun hakkındaki düşüncelerinizi emrahsarlak@emrahsarlak.com adresine yollayabilirsiniz."

 

Arzu ederseniz, iletişim formumuzdan da faydalanabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Calculus, T.C. M.E.B. Özel Emrah Şarlak Yabancı Dil Eğitim Kurumları adına tescillenmiş bir markadır.